Tillbaka till alla evenemang

Översiktskurs om tvätt- och rengöringsmedel


Tvätt- och rengöringsmedel är en produktgrupp som är en naturlig del av allas vår vardag. Tvätt- och rengöringsmedel är allt ifrån traditionella tvätt- och sköljmedel till maskindiskmedel, spolarvätska, bilvårdsprodukter och andra fordonsvårdsprodukter, fönsterputs, målartvätt och rengöringsmedel för sminkverktyg.

Den som ska sälja tvätt- och rengöringsmedel förutsätts ha övergripande kontroll på de regelverk som produkterna omfattas av. Produkter på marknaden ska vara klassificerade enligt CLP, vara försedda med säkerhetsdatablad i enlighet med Reach-förordningen, vara korrekt märkta enligt både CLP och förordningen om tvätt- och rengöringsmedel och ingående tensider ska vara biologiskt nedbrytbara. Produkter ska dessutom marknadsföras vederhäftigt. Regelverken kring tvätt- och rengöringsmedel ställer höga krav på kompetens hos alla inblandade aktörer.

Den digitala utbildningen i sex delar om tvätt- och rengöringsmedel ger en översiktlig orientering om de viktigaste reglerna på området. Kursen summeras i den sista och avslutande delen med en genomgång av en praktisk checklista innan tvätt- och rengöringsmedel släpps ut på den svenska marknaden.



Målgrupp

Översiktskursen riktar sig till alla aktörer i leverantörskedjan av tvätt- och rengöringsmedel - både leverantörer av tvätt- och rengöringsmedel för professionell användning och leverantörer av konsumentprodukter. Medarbetare inom såväl kvalitet, regulatoriska frågor, marknadsföring och försäljning som företagsledning är varmt välkomna. Kursen vänder sig även till dig som är ny på jobbet inom branschen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper om tvätt- och rengöringsmedel krävs.

Kursen hålls på svenska. Deltagarna måste därför behärska svenska i tal och skrift.

Tid & Plats

• Del 1: Tisdag den 15 mars kl 10.00 – 11.00

• Del 2: Torsdag den 17 mars kl 10.00 – 12:00 inkl. paus

• Del 3: Tisdag den 22 mars kl 10.00 – 12:00 inkl. paus

• Del 4: Torsdag den 24 mars kl 10.00 – 11.00

• Del 5: Tisdag den 29 mars kl 10.00 – 11.00

• Del 6: Torsdag den 31 mars kl 10.00 – 11.00

Pris

Del 1-6: 6900 SEK per person för medlemmar i BPHR, BFS, KoHF och SVEFF.

9900 SEK per person för övriga företag.

Priserna är angivna per person exkl. moms.

Anmälan är bindande men vid förhinder kan platsen överlåtas.

Övrigt

• Översiktskursen är helt digital och kommer att genomföras via Microsoft Teams.

• Varje deltagare kommer att få en länk dagen före respektive kursdel.

• Efter respektive kursdel får varje deltagare utbildningsmaterialet som pdf.

Vid för få deltagare vid anmälningstidens slut förbehåller vi oss rätten att ställa in utbildningen resp. att få återkomma med nytt tillfälle.

Frågor och funderingar mailas till lorena.costa@ktf.se.